2021-10-13
《吃茶三千》因為屋企行過少少就係南昌,所以有時唔個去邊都行去嗰邊既v walk 行下街!見到開咗間新既台中人氣茶飲店,主打現萃茶湯,仲有部特製既萃茶機現萃6款台灣高山茶!個外帶包裝仲好特別同靚!即刻買嚟試下!🍭國王珍珠奶茶($34)其實我最鍾意呢間茶飲店係佢採用低糖配方,分咗完美/輕盈糖度,完美係出面既70%,輕盈就係出面既30%~ 呢杯叫咗輕盈,飲落去真係唔會好甜!飲得好舒服,而且啲茶味都好出同香濃!珍珠係好彈牙唔會一patpat~~ 而且份量都唔少!🍭鳳來蜜冰茶($38)見到有介紹佢個鳳來季係拎咗獎同每日只限首150杯,緊係叫嚟試下!呢杯成份係有鳳梨湯、水仙桂花、百花香蜜同埋纖玉菓子~ 甜度會影響蜂蜜既份量,所以我order 咗正常甜度~ 呢杯相對會比較甜少少,但飲落都好清香!
🍭國王珍珠奶茶($34)
🍭鳳來蜜冰茶($38)