2018-05-27
同老公去天后送朋友回某酒店,之後見到對面新開嘅台式小店,雖然話小店但都有上下兩層,店員叫我們上上層,新裝修冷氣又夠又較舒服,最近天氣浩熱真係好爽,嘆下台式飲品都唔錯選擇!係天后區價位都選經濟。大滿足肉燥飯選豬軟骨做配料還加$5 要埋台灣香腸。真係份量大滿足,滿滿肉燥,椰菜,豬軟骨調味夠幾肉又有脆軟骨,一食品有著兩種口感,台灣香腸咬落就太淋,個人較喜歡彈牙實肉的香腸,可能食開台灣名牌子嘅味道同質感。招牌紅燒牛肉麵 $55老公最Like台式牛肉麵,可惜它們湯底較港式又夠濃味,不過他們用上牛展,都煮得夠入味鬆軟。皮蛋肉鬆豆腐 $35涼伴小食首選,豆腐骨嘟嘟配上肉鬆同皮蛋一齊食,真係好夾不過點個汁偏稀同我食開有點不同。鹽酥雞塊 $30 (二人份)熱辣辣炸到金黃嘅雞塊上枱,鬆脆鹹脆。Menu 選擇唔算多但基本的食物都有同樣地飲品選擇亦唔算多,不過佢地經典台式奶茶好滑好有台灣feel!
招牌紅燒牛肉麵 $55
皮蛋肉鬆豆腐 $35
鹽酥雞塊 $30 (二人份)
熱辣辣炸到金黃嘅雞塊上枱,鬆脆鹹脆。