招聘中
$15,000
月薪
2024-06-19 887 瀏覽
行行下街,發現新開了一間主打傳統台灣牛肉麵的餐廳,就同朋友去試吓,感覺真不錯。台灣香酥骨($16)炸得甘香酥脆,非常可口,會令人想起台灣夜市的味道,作為附加小食,非常吸引。招牌三寶牛肉麵 $82 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)賣相十分吸引,招牌三寶包含了來自台灣的牛腱肉、牛筋和牛肚,全部高質得嚟仲大大嚿。一啖入口,牛腱肉非常軟腍,牛筋有咬口,牛肚非常入味,味道真不錯。湯底非常濃郁,落埋佢哋自家製嘅黃牛油🤩,令到牛肉麵嘅香味提升到更高的層次。如果你是嗜辣的朋友,見他們亦有麻辣湯可供選擇,屆時可考慮一下。皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵(豬扒)$58見到搭配皮蛋同醬滷肉,感覺非常特別。一上枱,拌麵很大碗,非常足料。豬扒煎得金黃,皮蛋醬滷肉很入味,麵條大條兼彈牙,伴完之後十分香濃惹味🤩🤩鴨屎香手打檸檬茶 近期大熱,就試下。濃茶,茶底不錯,帶點清香。味道酸酸甜甜,感覺很清新。白桃珍珠烏龍茶一向鍾意飲烏龍茶,估唔到同白桃結合,比想像中夾。桃味突出,比傳統珍珠奶茶味道更清爽一點,不錯💖。想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。#big_big_foodie #big_big_foodie食勻元朗

台灣香酥骨($16)

招牌三寶牛肉麵 $82 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵(豬扒)$58

鴨屎香手打檸檬茶

白桃珍珠烏龍茶

想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。