2022-08-09
今日放左工就去左公司附近一間新開左一個月左右既西餐廳叫左外賣食;R8: 炸雞髀蛋蓋飯$58,是炸一大塊雞脾另外是用日式咖喱汁,加上一隻炒蛋在飯的上面。炸雞脾是即場炸,非常熱和鬆脆香口,肉質嫰滑,咖哩汁是甜味加上滑蛋和粒粒飯一起食非常夾。P8:煙三文魚蜆肉雜菜炒意粉$58,煙三文魚味道剛剛好不會太鹹,蜆肉細細隻都有幾多隻又無沙,都好鮮甜,意粉彈牙爽口,有些少雜菜,都好豐富食材,十分飽肚又滿足。F13:小食拼盤-炸魚薯條/雞翼/脆樂雞$68,喜歡食炸物,就不妨加上這個小食拼盤,都非常抵食,一個價錢可以食到3款食物,炸魚都好大塊而且魚肉好滑無腥味,配搭薯條一齊食唔錯!外脆內嫩。有3隻微辣既雞翼,可以推介喜歡食辣既朋友,仲有幾塊雞件十分脆口美味。S2:南瓜湯 加配價:$20,南瓜湯比較偏向多creamy,入口很滑身。D3:凍雀巢檸檬茶:加配價$12,熱天飲這杯凍雀巢檸檬茶是相當不錯,微酸可增加食慾,又可解暑!今晚這2個主餐加一款小食已足夠我家3人食得非常滿足,外賣🥡自取仲有8折,家人都食得好開心,下次我會再去買回家食。😋😋+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一
+++++++++++++++