2024-02-14
新開張日式🇯🇵拉麵店位於圓方商場😝,主打鯛魚🐟、蜆貝海鮮拉麵🍜,菜式鮮味十足🥰餐廳用餐環境以開放式設計呈現,所以座位較為窄🤣,同時亦設有單人座位,方便大家食個快飯😆- 濃厚鯛白湯拉麵🍜 $138拉麵質地軟硬適中,彈牙有咬口☺️,十分掛汁,湯底顏澤乳白,味道濃厚帶有鯛魚🐟清甜魚香,鯛魚塊口質綿密😗、慢煮豬肩叉燒🐷油脂香味重、溏心蛋🍳流心效果一流,紫洋蔥🧅、竹筍增加豐富口感,值得一試👍🏻- 溏心蛋🍳 $18本身拉麵已經附有一隻溏心蛋,只係我想再食ε-(´∀`; )- A4和牛茶漬飯🍛 $258和牛油脂分布剛好🐮,肉質粉嫩,牛味濃郁😍,✨建議先試米飯配和牛😋,米飯經微甜燒汁調味後,味道濃郁惹味😚,之後將漬物及茶湯加入白飯內變成茶漬飯😎,玄米麥香茶湯更突出和牛油脂香味🤩,令整個茶漬飯味道變得更有層次❤️- 西班牙豬肉餃子🥟 $58餃子外層煎得金黃酥脆,味道香口😗,豬肉蔬菜內餡比例剛好,水嫩多汁🥳- 炸雞肉明太子醬🐔 $68大大件炸雞外脆內嫩,外層炸至焦香脆身🤩,雞肉嫩滑有肉汁😋,鹹香明太子醬配上酥脆炸雞🐓,味道更香口滋味🤤即使餐廳位於旺區商場,價錢依然經濟實惠😈,而且食物質素不錯😝,相當有驚喜😍📍
- 濃厚鯛白湯拉麵🍜 $138
- 溏心蛋🍳 $18
本身拉麵已經附有一隻溏心蛋,只係我想再食ε-(´∀`; )
- A4和牛茶漬飯🍛 $258
- 西班牙豬肉餃子🥟 $58
- 炸雞肉明太子醬🐔 $68
📍 麺家金鰭 - 尖沙咀
尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1030號舖
@menyakanki
#justlingggxd_日式