2020-05-21 56 瀏覽
原本想再食幸福三明治,點知去到已關門見到隔離新開張嘅越南菜,就入去試吓啦!濃味牛湯浸手切牛肉河首先要講下主角牛肉先啦~牛肉色澤好靚,牛肉唔算太肥,但食落去牛味卻相當出眾👍另外河粉亦相當幼滑,份量都好足夠,配埋佢個清甜湯底食一流!特別加分,餐廳有準備青檸調味👍👍👍越式蝦米紙卷透明煙韌的米紙卷包住清新的青瓜、生菜、蟹柳、蝦同粉絲,看似樣樣都好似冇味既野,點小小魚露一起食,味道卻十分清新同夾啊!😎濱海伴燒豬扒豬扒好香口,仲有陣陣香茅味加上豬扒唔算太油膩,水準之作👏😽可以用伴碟的生菜同濱海包住豬扒一起食,再點上略帶點味道的魚露食,口感都好正ge👏蜜桃香茅茶 & 桔仔甘蔗水茶底清新又帶水果嘅清甜,建議大家一送到來即刻入兩啖先,個冰凍感覺好爽啊~~🤣🤣🤣
原本想再食幸福三明治,點知去到已關門
見到隔離新開張嘅越南菜,就入去試吓啦!

蜜桃香茅茶 & 桔仔甘蔗水
2020-05-21