2025-01-09 117 瀏覽
V City的一田樓層大裝修,超市範圍細咗,旁邊開多咗新舖頭,見有間埋燒味嘅叫燒洒一族,幾多嘢賣,店內光猛衛生感覺唔錯。新開張熱食有八折,冷盤就買三送一,好抵喎😋揀啲返去今晚加餸先。⭐自家製燒腩仔家人一向鍾意食燒肉,買返一條骨返去試下,層肥層瘦皮又脆,點埋個芥末醬真心正。⭐德式燒鹹豬手見隔離大媽二話不說揀咗兩隻特大鹹豬手,好似真係幾正咁喎,自己又叫返一隻先。店員問斬唔斬?唔斬就可以返去氣炸加熱,斬咗就方便食。我呢啲懶人就梗係斬咗方便啦,見店員幾下手勢就切好,仲排得好靚仔添。鹹豬手個皮相當脆,豬手唔肥皮下全部係瘦肉,入口鹹香,可以點埋蜜糖芥末醬,味道更有層次🤤⭐麻辣牛展家人愛辣,試下佢哋個麻辣牛展,一瓶望落唔大盒,但入面嘅牛展係塞到滿曬嘅,份量唔少。牛展薄切吸滿辣汁,麻麻辣辣相當惹味,即場煮返個米粉拌辣油先🤤⭐酒醉腎片最後就係酒醉系列嘅雞腎片,一打開就聞到酒香,同樣入面嘅腎片係塞到滿曬嘅,份量無稀場。腎片爽脆有咬口,加埋酒香,作為送電視嘅小食真係唔錯,唔覺唔覺就食曬成盒。呢度大概二百零蚊,一家四口食啱啱好。
⭐自家製燒腩仔
⭐德式燒鹹豬手
⭐麻辣牛展
⭐酒醉腎片
呢度大概二百零蚊,一家四口食啱啱好。
2025-01-04
外賣自取