2021-11-25
今日去天水圍探fd, 坐左成個鐘地鐵我一落車真係好想即刻坐低食左野先, 然後我fd話一糖同竉物店個度開左間Mint Green色嘅Cafe, 梗係行落去睇下係乜東東啦.==============================原來真係一間新嘅Cafe呢!==============================🚇天水圍MTR D或者E出口行兩步就係👯♂️==============================睇一睇menu, 食物選擇都好多款, Burger, All Day Bfst, 蓋飯, Bagel都有; Drinks有特式咖啡☕️, 花茶, 梳打, 仲有幾款唔係咖啡嘅風味鮮奶latte, 以細細間cafe黎講選擇真係OK多wor.🍵Matcha Latte靚靚拉花😍第一眼已經感覺到濃濃嘅抹茶味道, 抹茶, 甜度同鮮奶都調較得好夾, 可以媲美連鎖出品👍🏻.🥛黑糖薑汁鮮奶有太陽嘅冬天坐outdoor望住前面靚靚花, 嘆住li杯黑糖薑汁latte真係好warm, 值得一提係我望到cafe選用紅盒Meji鮮奶, 唔怪得奶味夠唒香濃, 飲到底, 有一絲絲薑, 真材實料加分👍🏻.🥗
原來真係一間新嘅Cafe呢!
🚇天水圍MTR D或者E出口行兩步就係👯♂️
🍵
Matcha Latte
🥛
黑糖薑汁鮮奶
🥗
煙燻三文魚ADB
打卡又飽肚嘅梗係食ADB吧🤩: 碟上卷得靚靚嘅煙三文魚, 牛油果🥑, 煙肉, 炒滑蛋, 蘑菇,茄汁豆, 牛角包🥐真係非常豐富, 想講個沙律菜除左沙律菜之外更有重本嘅Kale羽衣甘藍呀! Li個ADB夠唒大堆頭之餘睇得出店家好有心思呢.
🍔
經典安格斯芝士漢堡伴蕃薯薯條
推介! 裡外都烘到金黃嘅burger bun, 令到個包唔會索唒d汁, 餡料係足料嘅菜🥬, 芝士🧀, 蕃茄🍅, 千島醬, 亮點係厚身到無朋友嘅beef patty, 煎到好香, 牛味好濃啖啖肉. 原個蕃薯🍠切嘅薯條勁粗身, 炸到外脆食落啖啖薯正aaaa.
❤️
生酮diet嘅朋友埋黎!!
Li幾款甜點以零carb嘅食譜製作, 當中更選用左成本較高嘅杏仁粉令到成件甜點更香更好味👉🏻raspberry朱古力唔單止係濃濃朱古力, 中間仲有士多啤梨夾心; 檸檬🍋cheesecake充滿lemon zest香氣, 餅底仲勁Nutty添; Earl Grey口感又light又帶伯爵茶香真係一定要來一件呀.