2022-08-06
知道新開左特別嘅手卷,突登閒日四點左右去到,諗住無咩人唔洗等位,不過當時收銀員忙着處理外賣,所以我都係企左陣主動叫落order佢先過來。點魚生沙律時已經提出走車厘茄,但唔知點解都係有。魚生沙律賣相ok,但睇清楚d,里面d菜勁唔新鮮,好多已經發黑,每食一啖都要睇清楚揀過d菜,食得一d都唔enjoy,唔明點解d沙律菜係生野,咁唔新鮮都可以俾客食,我唔係foodie姐,都唔洗俾d過期野我。新開食物質素都咁差,真係對佢好失望。而且作為日式料理,感覺應該要更注重食材新鮮。當日我坐bar枱,見住手卷師傅已經整好,但係佢整好後係放喺取餐處,並唔係拎到你面前。你望住個餐已經整好,但收銀員忙於處理外賣,遲遲未嚮機叫你出去取餐,可想而知我心情,我覺得咁樣會令手卷紫菜變林。取完餐番到bar枱坐低,除左口罩準備開餐時先發覺無俾wasabi同豉油。同經過的waitress講,佢話係要自己出去取。結果我又要再次出去取,坐bar枱要出出入入比較麻煩。好不方便之外,都感覺無服務可言。除左收餐時我同waitress反映沙律菜黑曬好唔新鮮,佢都有禮貌回應我會同裏面反映。另外兩個手卷味道普通,無特別好味到下次要再來。總括今
點魚生沙律時已經提出走車厘茄,但唔知點解都係有。
另外兩個手卷味道普通,無特別好味到下次要再來。
總括今餐體驗好差,我都係去番正常日本餐廳好過。