2024-08-05 197 瀏覽
葵芳新都會廣場5樓開咗一間新Cafe ,無論嘢食定環境都好打卡,所以午餐時間都非常之多人,唔少附近嘅打工仔都嚟光顧。今日就試咗兩個午餐再加一個甜品,食完之後都覺得非常之滿足!是日餐湯今日係蘑菇湯,蘑菇味道唔算太濃郁,但口感尚算順滑沙律沙律無沙律醬,感覺非常輕盈健康,沙律亦都有藜麥,增加咗口感👍🏻安格斯牛肉燒菠蘿墨西哥辣椒芝士漢堡配薯條 $135漢堡包非常巨型,幾軟熟,安格斯牛肉非常Juicy,肉嫩多汁。墨西哥辣椒有少少辣味,菠蘿甜甜酸酸,芝士亦都充滿鹹香味,令漢堡包味道層次非常豐富,帶甜酸鹹辣於一身,味道非常特別。薯條熱辣辣,酥脆可口。煎澳洲穀飼西冷牛扒配薯仔&燒汁 $178西冷牛扒叫咗七成熟,煎得啱啱好,牛扒非常之嫩滑,一定滿足到鍾意食牛扒的你!牛味亦都非常濃郁,燒汁亦都同牛扒非常之夾!朱古力奶昔(套餐加$25)朱古力奶昔冇士多啤梨奶昔咁甜,適合鍾意唔太甜嘅朋友!朱古力味濃郁,每一啖都充滿可可味!奶昔口感非常順滑😋士多啤梨奶昔(套餐加$25)粉紅色嘅奶昔粉粉嫩嫩,好有少女感。士多啤梨味非常濃郁,會飲完一啖口腔都充滿着濃郁士多啤梨味。味道就甜咗少少,如果可以少甜啲味道就更好!奇尊粉蝦&

是日餐湯
今日係蘑菇湯,蘑菇味道唔算太濃郁,但口感尚算順滑

沙律
沙律
安格斯牛肉燒菠蘿墨西哥辣椒芝士漢堡配薯條

安格斯牛肉燒菠蘿墨西哥辣椒芝士漢堡配薯條 $135
煎澳洲穀飼西冷牛扒配薯仔&燒汁

煎澳洲穀飼西冷牛扒配薯仔&燒汁 $178
奶昔

朱古力奶昔(套餐加$25)

士多啤梨奶昔(套餐加$25)
奇尊粉蝦&香蒜蛋黃醬薯條

奇尊粉蝦&香蒜蛋黃醬薯條 $64
薯條即叫即做,上菜時候熱辣辣。薯條沾上香蒜蛋黃醬,味道酸酸地又帶點蒜蓉味,非常惹味又好食,真係忍唔住食多幾條!奇尊粉蝦亦都非常惹味,蝦肉非常彈牙,感覺好新鮮!
British  Trifle  Pancake

British Trifle Pancake $135
Pancake賣相勁靚,超級igable,一見到就即刻心心眼😍呢個pancake用上好多新鮮士多啤梨同士多啤梨啫喱,士多啤梨控一定要試,食完之後一定會勁滿足!呢個pancake超級大,一定要同朋友share!分別有兩個厚班戟,班戟口感鬆軟又濕潤,味道甜甜地,加埋吉士醬真係超級好食!配料仲有脆餅,鬆脆嘅脆餅為軟綿綿嘅班戟添上另一種口感。

餐廳嘅甜品每一款都非常之靚又好食,一定可以滿足到鍾意打卡嘅女仔!
安格斯牛肉燒菠蘿墨西哥辣椒芝士漢堡配薯條
煎澳洲穀飼西冷牛扒配薯仔&燒汁