又係跟同事覓食系列😝!呢日就嚟到荃灣熊貓酒店附近既商場,同事最愛吃呢間樓下冰室~佢介紹午市時段,D嘢都夠平、靚、正😍入到去比餐廳既裝修驚艷到,好有舊式香港mix學校飯堂既感覺🙈,而且環境衛生都好整潔乾淨👍🏻餐單設計都清晰易明📝。午市套餐大約$50左右,包一杯熱飲,唔算太貴!招牌厚切豬扒煎雙蛋飯($48)係我喺茶記必點既菜式🤓。豬扒鮮嫩多汁,煎得好鬆軟;太陽蛋都做到半熟半流心嘅效果😋;唯一缺點係蔥油少左D,下次會記得叫伙記加多D🤣餐廳另一個招牌係特色蕃茄濃湯配牛乳妙蛋,揀左配公仔麵同雞扒🍜。雞扒真心好厚又大舊,而且煎得卜卜脆又香口👍🏻呢個忌廉粟米汁雞扒飯($48)係我同事推薦既,啖啖都有忌廉醬汁,而且份量好多,我同事都吃唔曬😂是日•點餐📝:1️⃣招牌厚切豬扒煎雙蛋飯($48)2️⃣特色蕃茄濃湯配牛乳妙蛋 / 公仔麵 / 雞扒3️⃣忌廉粟米汁雞扒飯($48)

招牌厚切豬扒煎雙蛋飯

特色蕃茄濃湯配牛乳炒蛋

忌廉粟米汁雞扒飯

是日•點餐📝:
1️⃣招牌厚切豬扒煎雙蛋飯($48)
2️⃣特色蕃茄濃湯配牛乳妙蛋 / 公仔麵 / 雞扒
3️⃣忌廉粟米汁雞扒飯($48)
招牌厚切豬扒煎雙蛋飯