2019-04-20
喺尖沙咀訂完西裝👔之後都8點幾9點 所以順便喺附近搵下地方醫肚 一轉彎就見到諾士佛台啲酒吧🍸/餐廳🍽 記得有朋友介紹過10號樓上有間環境唔錯嘅餐廳叫 #寢宮 一去到門口職員就問想飲酒定食野 當然食野啦 我地晚餐都未食🙆🏼♀️🙆🏼♀️ 餐廳都幾大下 有張桌球枱 又有兩個鞦韆仔 仲有幾張梳化隔間嘅枱 真係好似個寢宮😂😂每人叫咗一個主菜 我食肉眼扒—5成熟 佢食卡邦尼意粉 我地兩個都有餐湯—西蘭花🥦忌廉湯 佢唔單止香 個擺碟仲好靚 好似咖啡拉花咁有朵花喺湯上面 成個藝術品咁🌸 西蘭花味道濃郁 我話好好飲 佢叫我叫多碗🤣😐肉眼扒拌碟有好多配菜 份量好足夠 5成熟啱啱好但略嫌有少少筋 但好正常 無理由啖啖都係肉㗎嘛🤗🤗卡邦尼意粉上面有好多唔同款嘅薯片乾 有蓮藕乾、蕃薯乾、芋頭乾...都係平時我會買嚟食嘅零食😊 配搭好新鮮 朋友真係幾好推介 拎衫嗰日可以試埋佢啲酒🤣👀 #寢宮 #badroom