今日同老公去尖沙咀辦年貨,晚飯時間見到間新開嘅串燒店,都好想食,咁就左去睇睇。餐廳唔算大,裝修簡約,環境乾淨整齊。呢度串燒相當齊全,想食咩都有,可用QR code點餐,落order時,先揀自己食開嘅辣度。新張期間限定,海蝦做緊8蚊串,價錢相當優惠。椒鹽多春魚:咬落輕脆,味道夠,可以全條食,好方便。椒鹽雞軟骨:有咬口,鹹鹹地,送酒就最啱。燒雞泡魚乾:燒到又熱又脆,點埋沙律醬幾滋味。海蝦:蝦肉新鮮帶甜味,肉質結實,做緊推咁抵,必叫!雞扒串及牛柳串:兩款肉都醃得入味,食落juicy軟熟,好味。煙肉荔枝卷:煙肉燒到出晒油,鹹鹹地,荔枝好多汁,味道好夾。鹽燒厚切牛舌:都幾震撼,無諗過咗大件。火喉控制得幾好,剛剛熟,又唔會燒到乾淨淨。厚切一d都唔韌,有口感。牛油超甜粟米:牛油味超濃,粟米幾甜,輕輕燒過係好食D。燒茄子:全條茄子上,燒得好淋,勁香蒜蓉味,有少少豉油幾好味。金菇肥牛:經典之選,肥牛肥瘦均勻,有肉味,同金菇一齊食就最match。七味燒飯團:面層搽左醬油,飯團燒到脆口,內裡軟淋淋,加上有七味粉,辣辣地,幾惹味。飲品:老公食串燒就鐘意飲啤酒,我就叫左杯鹹檸七,兩款都清熱。

椒鹽多春魚:咬落輕脆,味道夠,可以全條食,好方便。

椒鹽雞軟骨:有咬口,鹹鹹地,送酒就最啱。

燒雞泡魚乾:燒到又熱又脆,點埋沙律醬幾滋味。
海蝦:蝦肉新鮮帶甜味,肉質結實,做緊推咁抵,必叫!
煙肉荔枝卷:煙肉燒到出晒油,鹹鹹地,荔枝好多汁,味道好夾。
牛油超甜粟米:牛油味超濃,粟米幾甜,輕輕燒過係好食D。

2025-01-18