2022-08-21
記得大概十年前睇過一出舊電影叫阿郎的故事. 喺裏面見到周潤發去嗰間叢林中的餐廳好得意, 仲以為係佈景. 因為香港好少有啲咁環境嘅餐廳, 又咁方便駕駛人士. 但都即管Google 吓, 竟然係真嘅餐廳! 咁就馬上去啦. 第一次去食覺得啲味道唔錯, 我身為一個印尼華僑, 雖然feel到味道係就咗香港人口味, 但都係好味 (特別係味道夠濃). 但我本身比較大舊 (Well...係肥), 食物分量對我嚟講都幾緊要. 我就略嫌份量真的比較細份. 不過為咗支持咁有隱世特色嘅印尼餐廳, 喺疫情前我間唔中都有去.今日我爸媽又想去食所以就去咗食. 發覺非常之有驚喜! 就係啲食物份量大份咗 (唔係著量多少少, 係真係大份咗好多!), 最緊要係食品質素冇下降到, 而價錢比以往竟然相差無幾 !!例子: 印尼炒河粉 - 我本人覺得分量差不多等於以前 x 1.6倍或以上!PS: 雪糕紅豆冰及西班牙咖啡 + 雪糕亦不錯, 特別係雪糕, 更非常一流!強力極力推薦 !!
強力極力推薦 !!