之前來過黃大仙中心食韓國菜已經見到旁邊有間輕食台式Cafe 主打的甜品賣相好吸引💐餐廳木系裝修配上花花主題感覺好悠閒舒適 今次來到仲有下午茶餐牌同新品推出的全日餐牌有台南小食 客飯同甜品套餐 選擇配搭都好豐富👍🏻✨套餐C:任選主食+飲品+甜品🍜秘製鹵牛展拼手炒蔥油伴麵鹵水同蔥油拌麵醬汁帶點甜味 香噴噴好惹味 麵條較粗身好煙韌 牛展偏薄身好入味🔮夢是士多啤梨藍橙乳酪特飲 賣相好夢幻💗草莓乳酪帶酸甜也不會過甜🍧3.6 牛乳仙草芋圓大盛[手工QQ芋圓|3.6牛乳黑糖沙冰|珍珠|紅豆麻糬|仙草|手打芋泥]份量大好足料 滿足曬我既願望😍芋圓同珍珠好Q彈煙韌 仙草夠大塊又滑嫩 芋泥好香濃綿密不會膩口 有一大粒麻糬變左黑芝麻餡的 更加好食🤤✨套餐A:任選主食+時日選茶+甜品🍲香炸椒鹽三文魚鮫配滷肉米粉炸三文魚鮫好大塊 炸得好香脆不會腥🐟少地方食到比較特別👍🏻米粉配料幾豐富 除了滷肉仲有紫菜白菜 滷肉調味不錯同米粉好夾🍰香芒雜雜芒果千層蛋糕|香芒雪糕|芒果甘露布丁|忌廉泡芙擺盤有心思打卡一流🥰幾款甜品都不錯 好適合同朋友分享 芒果布丁比較重奶味好滑嫩 仲可以加埋花奶🍮千層蛋糕不會甜膩都不錯☺️🍵是日選茶

✨套餐C:任選主食+飲品+甜品

芒果千層蛋糕|香芒雪糕|芒果甘露布丁|忌廉泡芙

🍵是日選茶
要了凍茶是無糖的綠茶 帶點茉莉花香比較解膩

✨套餐加配了以下兩款小食:
- 香酥鹽酥雞(細)
熱辣辣新鮮炸起外皮好酥脆😬再搭上炸九層塔好香 可以沾埋甜辣醬
香酥鹽酥雞

- 黑糖炸雞
雞翼炸過淋上黑糖漿 鹹甜配搭都幾特別😆
黑糖炸雞翼

📍嘆嘆 (黃大仙)
黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06E-G06G號鋪
秘製鹵牛展拼手炒蔥油伴麵
香芒雜雜&3.6牛乳仙草芋圓大盛