2022-11-02 52 瀏覽
近年新開既觀塘裕民坊商場入邊有唔少食肆選擇,今次發現左3樓空中花園嘅一間新派泰菜餐廳🇹🇭裝修用咗橙色、木系為主調,帶有東南亞度假感覺🌴餐廳外邊都有坐位,可以帶狗狗一齊去添🐶呢間餐廳唔單止有泰國嘢食,仲混合咗西式Funsion 菜🍝而且價錢份量都相當合理,店員服務態度友善,成個餐廳感覺令人好舒適🫰🏻泰式生蝦刺身配酸辣青汁🦐🌶️生蝦刺身蝦肉爽口彈牙,每一隻都浸住滿滿嘅酸辣青汁,帶有蒜蓉同少辣椒,非常惹味🤪羅勒肉碎炒豆角🫘一嚟到就見到份量好大碟🤩 炒香咗嘅肉碎加入泰式香料炒埋豆角,味道啱啱好😙冬陰功雞扒漢堡配薯條🍔🍟 漢堡包皮烘得香脆,中問夾左煎香嘅雞扒🍗蕃茄生菜🍅🥬再配上酸酸辣辣嘅冬陰功汁🌶️開胃得來,感覺特別有別於一般嘅漢堡包😛冬陰功海鮮意大利麵🦐🍝餐廳有別於一般嘅傳統泰菜,冇金邊粉炒粉絲選擇,但係餐牌混合左西式元素,意大利粉掛上香濃嘅冬陰功汁,唔算太辣,其他海鮮亦都預先煎香咗,成個配搭好夾😋泰式咖喱配薄餅🥘🫓本人好鍾意用咖喱汁點薄餅,呢個配搭非常之好,淨係一塊薄餅加汁,唔使驚食唔晒浪費🤭

泰式生蝦刺身配酸辣青汁🦐🌶️

羅勒肉碎炒豆角🫘