餐廳: 入素
資訊:

🚦入素(葵涌)葵興比人感覺係工業區,但呢間喺地鐵站附近嘅素食店就俾人煥然一新嘅感覺~估唔到可以搵到咁正🥘濃香喇沙牛肉湯麵配娃娃菜🥘$827/10【素喇沙】上海麵嘅質感非常之好好容易咬斷,而且唔會糊自己就每次都會揀偏淋身嘅麵😚所以好啱我😋喇沙嘅味道唔係好出一啲都唔辣,而且冇乜花生味😳椰汁味都唔算特別重,但係香料味就幾出豆卜就空氣啲🤧至於素牛肉,質感非常之似平時食嘅雞髀菇😆味道就係好似齋滷味咁,說唔上似肉但唔需要似肉都可以好好食😚娃娃菜就唔係住得特別淋而且冇乜調味、唔鹹唔油主要係原味,感覺好健康蠔油另上,可以自己選擇落幾多蠔油就比我想像中甜🥴整體8/101️⃣CP值正常,價錢定位可能高啲,但係值得支持😋而且埋單下次1430後有85折!2️⃣佢算係比較新式嘅素食店,無論係食物選擇定係邊面都俾人一種清新嘅感覺,食物方面,有好多唔同嘅選擇,定食、主食、漢堡包、飲品、小食、甜品都有齊晒🤪3️⃣環境好舒服,人多,而且好靜,你適合同朋友一齊去食飯4️⃣店員好有禮貌,仲好好人,好有心,而且會同客人傾偈,等唔會太打擾佢哋,我差啲留咗把遮仲提返我拎🥺呢啲細心嘅位真係唔簡單,好欣賞佢哋咁自然嘅人情味🔖鍾意我嘅分享就follo
🚦入素(葵涌)
估唔到可以搵到咁正

🥘濃香喇沙牛肉湯麵配娃娃菜🥘$82
7/10
【素喇沙】
上海麵嘅質感非常之好
好容易咬斷,而且唔會糊
自己就每次都會揀偏淋身嘅麵😚所以好啱我😋
喇沙嘅味道唔係好出
一啲都唔辣,而且冇乜花生味😳
椰汁味都唔算特別重,但係香料味就幾出
豆卜就空氣啲🤧
至於素牛肉,質感非常之似平時食嘅雞髀菇😆
味道就係好似齋滷味咁,說唔上似肉
但唔需要似肉都可以好好食😚
娃娃菜就唔係住得特別淋
而且冇乜調味、唔鹹唔油
主要係原味,感覺好健康
蠔油另上,可以自己選擇落幾多
蠔油就比我想像中甜🥴

整體8/10