2022-05-29 89 瀏覽
終於等到週末勒🎊🎊又可以同老公出去遊食🤭今日去良景邨探朋友,順道在商場食個午餐才打道回府😅聽朋友講話呢間餐廳係新開,又大間又坐得舒服😌咁就入去來個快食,茶餐廳最好之處就係多選擇,又有不同午餐常餐下午茶餐,按自己喜好點餐老公就比呢個老壇酸菜魚米線吸引左😍套餐仲跟埋帶子櫻花蝦炒蛋及丹麥多士,另外仲有驚喜🤭侍應姐姐話仲有蛋撻贈送首先好少茶餐廳有呢d咁特式野食,酸菜魚湯底好香濃,一d都唔鹹,所以米線索晒d湯汁,老公好讚另外帶子櫻花蝦炒蛋又係好正😋用料夠特別,而且炒蛋好滑身😋配埋帶子櫻花蝦一齊食,真係好出色蛋撻熱辣辣好香,蛋漿夠滑我就揀左無骨海南雞香茅飯: 本身都幾鍾意食海南雞飯,通常見餐廳有都會點來食,米飯帶油香香茅味,煙韌有咬口感👍🏻而雞肉全去骨,所以好嫩滑😋配上中湯猴頭菇紅蘿蔔湯食到咁上下就係下午茶時段,我見有蝦多士餐,我都比佢吸引左🤣雖然有少少飽,不過都忍唔住點埋佢來食蝦多士即叫即炸,所以等左少少時間,見到呢3件真係好靚囉😍忍唔住咬一啖,不過太熱燙咀🤭蝦多士炸得金黃酥脆,而且好鮮味,記得點沙律醬呀,更加好味呢度有特飲,有一款叫龍鳳檸樂,係檸檬+咸柑桔,老公話咁特別當然要試試佢,而我就飲檸
蛋撻熱辣辣好香,蛋漿夠滑

呢度有特飲,有一款叫龍鳳檸樂,係檸檬+咸柑桔,老公話咁特別當然要試試佢,而我就飲檸樂就好了🤭
2022-05-28
  • 老壇酸菜魚米線