2021-09-02
一向都好鍾意食尼泊爾傳統小食momo🥟 最近發現尖沙咀同中環新開咗一間新派momo專門店 當然要試試佢!餐廳位置唔多 但乾淨明亮 以藍黃色做主調好sharp醒☀️ 除咗傳統口味 餐廳亦好有創意 提供多款特色momo 緊有一款啱你心水🥳momo即叫即整 每款都配有兩種醬汁 為食客提供多種選擇👍🏻其中令我一試難忘嘅就係餐牌上唯一一款吉列饃饃katsu chicken curry fried momo🥇以炸雞作為靈感 將momo沾滿蛋汁同炸粉炸到脆卜卜 加上微辛嘅咖喱同雞肉 外脆內軟十分惹味🤤另一重點推介就係海南雞momo🐣 餡料除咗有一絲絲雞肉 估唔到仲有好有咬口嘅油飯! 配上附送的薑蔥 好似食緊迷你版海南雞飯😂傳統momo亦做得十分出色 新鮮蒸起 熱辣辣香口juicy😋 而且佢有四款素餃 當中最特別嘅就係kimchi momo🇰🇷 餡料有泡菜 冬菇絲 粉絲 芝士 辣椒 仲有食用花點綴下🌸 可以同埋素食朋友一齊去食🥰另外餐廳亦有供應各款卷餅 今次試咗dynamite prawn roll 🍤 cocktail sauce酸酸甜甜好開胃 炸蝦酥脆好足料 女仔食呢個roll基本上已經可以當一餐了
餐廳位置唔多 但乾淨明亮 以藍黃色做主調好sharp醒☀️
另一重點推介就係海南雞momo🐣
餡料除咗有一絲絲雞肉 估唔到仲有好有咬口嘅油飯!
配上附送的薑蔥 好似食緊迷你版海南雞飯😂
cocktail sauce酸酸甜甜好開胃 炸蝦酥脆好足料 女仔食呢個roll基本上已經可以當一餐了😙
飲品方面 店內有個好搶眼嘅飲品櫃 充滿琳琅滿目嘅啤酒汽水同大量特色手工啤🍻
另外亦有自家製特飲 cocktails/mocktails即時入罐 行街行到熱熱地 買外賣拎走又得😉 House lemonade 同sky lime 夠哂清爽解渴 夏天飲一流💦
溫馨提示 佢地嘅super spicy系列真係好_辣 嗜辣人士可以考慮挑戰下🌶