2023-03-26
今日同朋友黎到尖沙咀,行完街想搵地方飲杯野同醫肚,見到呢間開左無耐嘅韓式酒吧,裝修幾型格有落地screen播韓仔MV😄即刻吸引到我地入去。Menu有幾款韓國近期好hype嘅酒,店員介紹我地飲一款真露叫Hangover Killer🍸,上面係有枝好甜嘅果汁mix埋真露,好易入口唔怪之得係年輕人至愛🤭Fried Pork Cutlet🐷($150) - 呢個係openrice見過人食已經流口水🤤佢係香脆嘅吉列豬扒卷住半溶拉絲芝士,極級邪惡😈 上面仲有蛋黃醬同韓國辣椒,一齊食好夾!Half half chicken combo🍗($195) - 食韓國野必點韓國炸雞啦😌 我地叫左芝士味同蒜茸醬油味,2樣都係我至愛❤️ 芝士味係偏甜嘅芝士粉,醬油就好濃郁,鍾意濃味嘅必點!呢度嘅炸雞係無骨嘅,啖啖肉好juicy。Kimchi pancake 🥞 ($120) - 泡菜煎餅都係韓國嘅地道小食,外皮煎得香脆,入面包住酸辣泡菜,係幾開胃嘅小食😋Bean curd stew🍲($280) - 最後叫個鍋物暖暖胃😇 我地揀嘅係海鮮豆腐鍋,勁多豆腐🤣 好似成大磚豆腐放入去咁,而且好幼滑👍🏼 湯底係泡菜海鮮湯,
Bean curd stew🍲($280) - 最後叫個鍋物暖暖胃😇 我地揀嘅係海鮮豆腐鍋,勁多豆腐🤣 好似成大磚豆腐放入去咁,而且好幼滑👍🏼 湯底係泡菜海鮮湯,微辣但好有鮮味,如果有個粉絲或者辛辣麵加入去就perfect池😌