新界區平民餐廳比較多,但是日本餐廳就比較少見,今次就嚟位於上水廣場的日本餐廳試試佢哋嘅午餐。鰻魚丼🍱嚟到見差唔多每台客人都點鰻魚,一於試試。丼入面喺整條鰻魚!!鰻魚烤至金黃,外焦內嫩,肉質鮮美而多汁,搭配上特製的醬汁同香脆紫菜更突出鰻魚鮮味!再加埋煮到啱啱好嘅溫泉蛋,蛋黃的香濃與鰻魚的鮮味,十分match 🫰🏻特上海幸丼🦐一碗丼飯有齊新鮮的海膽、三文魚、三文魚籽、帆立貝和赤蝦!全部都喺我最鐘意嘅魚生🥹海膽的鮮甜,三文魚肥美,搭配巨型帆立貝同赤蝦。加埋粒粒晶瑩剔透的三文魚籽,絕對岩曬小奢華的lunch 。因為太飽食唔到甜品,如果下次有機會可以食埋佢哋嘅招牌雪糕芭菲甜品就好啦。丼道 (上水廣場) (上水)上水龍琛路39號上水廣場3樓317-320號舖#丼道 #丼道DonCurry #DonCurry #上水 #上水美食 #上水好去處 #居酒屋 #日本菜 #丼飯 #咖喱 #上水廣場 #hk #hkfoodie #foodiehk #sheungshui #landmarknorthhk #學生優惠 #午市套餐

鰻魚丼🍱
嚟到見差唔多每台客人都點鰻魚,一於試試。

特上海幸丼🦐

丼道 (上水廣場) (上水)
上水龍琛路39號上水廣場3樓317-320號舖