2018-05-22
8咪半呢個場裝修後開左好多食市,今次食呢間係呢個場黎講算新開,舖頭細細唔多位,好在我黎到嘅時候冇乜人。坐低睇下個menu其實選擇唔多,2頁睇晒,價錢係1+2+3嘅概念,即係意粉係基本,每叫多一個湯/沙律/飲品就 on top 計錢,我就叫左個菠菜三文魚忌廉意粉同德國香腸椰菜蒜蓉蕃茄意粉,另加錢叫左杯自製冰茶同熱檸檬茶。意粉上枱嘅時候好香,放意粉隻碟係熱辣辣嘅,有助食物冇咁快凍,意粉因為係手作意粉,質感比超市買嘅包裝意粉實、 煙韌、飽肚,碟菠菜三文魚個忌廉汁好 creamy,但係食到尾如果凍左個汁會漿住個口有啲"漏",而個德國腸因為有黑椒係入面,所以好香口,個汁反而係驚喜所在因為佢有蒜蓉,所以成件事就好香口。嘢飲方面杯自家製冰茶其實係普通紅茶入面加左2舊橙,因為佢個切法問題,舊橙好難篤,變相杯嘢就只有紅茶味,好在個茶底唔 溺澀。