2023-03-04
新蒲崗中超有誠意嘅Café ☕️搭車有時經過見到呢間餐廳都好想嚟試下,今日咁啱放工嚟開附近就去試下。我同朋友7點左右嚟到,平日嘅晚市原來都幾多客人,幾乎坐滿,好彩我哋walk in唔駛等位✌🏻我地叫左:🔅法式煎羊架·薯條·沙律 - 羊架有3大件,煎得一啲都唔臊,配菜都唔馬虎,粗薯條夠熱同沙律菜都好食。🔅拔絲咕嚕肉定食·麻辣雲耳 蓮藕 - 朋友晌門口見到已經話要試,估唔到真係可以拔絲,個皮係薄得嚟好脆,內面個肉係好juicy同冇骨,啖啖肉真係勁好食,連雲耳蓮藕都好好食,唔係好辣好醒胃,有驚喜。🔅焦糖咖啡芭菲 - 焦糖脆脆好少見,仲有好多配料,口感好豐富之餘,我最鐘意佢好有咖啡味,唔會好甜,如果個雪糕球再大啲就更好。🔅富山士特飲 - (跟餐半價)賣相可愛,味道似忌廉鮮奶。總結:款款野食都賣相唔錯又好食,尤其係咖啡芭菲同拔絲咕嚕肉。2個人埋單4百蚊左右,真心覺得樣樣都係好用心整。一走已經wanna eat again😂
我地叫左:
🔅富山士特飲 - (跟餐半價)賣相可愛,味道似忌廉鮮奶。