2020-03-01
新蒲崗食咩好?雖然住九龍區,但我真係好少去新蒲崗,總覺得佢同馬鞍山一樣都係美食沙漠,無咩餐廳選擇。今次朋友喺附近放工嚟咗食Wanna Eat環境環境係文青小清新嘅感覺,光線開明,好乾淨嘅感覺,座位坐落闊落,同其他枱都有距離,啱哂同伴侶或者朋友嚟傾計或者敘舊😁 服務值得一讚喺呢間餐廳嘅服務真係好好首先佢地俾嘅水係暖水,比起其他餐廳一陣水喉水味或者凍冰冰黎得細心。每次基本上係一舉手就有人過嚟問我地有咩需要,中間幫我地換碟都換得好密食物熱情果茶個人好鍾意飲熱情果茶,不過要整得好飲唔簡單,呢杯唔錯的。飲落熱情果味夠濃會小小果肉感,同茶味平衡,唔太酸又唔會太甜,唔錯!!富士山特飲睇已經覺得靚,可以影到十張八張相😂 10杯藍色飲品9杯伏,呢杯係唔伏個杯喎!果然控制甜度都真係幾唔錯,朋友好快飲完再encore黑松露薯條熱辣辣嘅薯條最好食,唔係幼薯條係粗身外面夠脆入邊仲好香薯味個種😋芥末蜜糖雞翼雞翼都係好夠熱啱啱炸起,蜜糖另外上可以自己決定加幾多,我就全部倒哂落去😋建議芥末味可以再濃啲明太子忌廉帶子意粉一上碟就見到份量好足,聞落去好重忌廉香味。食落好夠汁,佢唔係一大pat醬就算個種,而真係炒到每一條意
環境係文青小清新嘅感覺,光線開明,
值得一讚喺呢間餐廳嘅服務真係好好
食物
熱情果茶
富士山特飲
黑松露薯條
芥末蜜糖雞翼
明太子忌廉帶子意粉
一上碟就見到份量好足,聞落去好重忌廉香味。食落好夠汁,佢唔係一大pat醬就算個種,而真係炒到每一條意粉都掛到明太子汁,同埋佢加左紫菜,所以有紫菜嘅鮮味中和左白汁嘅膩,好好味道
香蕉朱古力窩夫
窩夫有蛋香,配香蕉好有心有加左層脆焦糖喺面,伴碟係黑糖焦糖粒粒同窩夫好夾,食完好滿足😆
Overall我覺得係值得再食,價錢唔貴
性價比夠高!佢除咗西餐都仲有中菜好似揀,中西fusion 推薦俾會去新蒲崗嘅朋友食👍🏻