Baker Talent 🥯✨✨|新蒲崗 平民價 特色美味包點|🙈碳水化合物當中,我都好中意包同甜品🍠。幾乎咩包都中意食,有一段時間真系買一大袋翻屋企,慢慢食。同埋每次經過麵包店都會入去行下,睇下有咩特別。今次行過荃灣意見麵包店,就比佢門口既宣傳吸引左,尼排推出緊榴蓮既系列。中意食榴蓮既我,甘更系要入去睇下啦。😋😋🧀芝士撻我買左翻屋企叮熱之後,入面呈半融狀態,咬入口,外皮好香牛油味,芝士既餡料就好順滑,除左有芝士既香味,仲有乳酪既微酸味,我一個人食幾個都得🤣🤣。佢既賣相都好掂,焗到好上色,仲要價錢真系超級抵🍳葡式蛋撻葡撻系我好中意食既撻,超級中意某炸雞店既葡撻,但好耐都無食過了。今次就試下尼間既葡撻,真系好好食,內餡同樣都要軟滑,又好香甜,帶有少少焦香,但就唔會過甜。外皮層層分明,好香既牛油味。😚🥞榴蓮菠蘿包菠蘿包就食得多啦,榴蓮 菠蘿包就真系第一次。我切開一半,榴蓮餡料都好多,榴蓮味好香,好似仲要系D24榴蓮添,真系超級足料。我自己就覺得榴蓮同菠蘿包都好夾。叮熱既時候榴蓮味都好大陣。尼個包算系微甜,好啱我口味~🍋檸檬芝士包檸檬芝士比人感覺就系好酸又好甜。不過今次店員就好推介我地試下,
Baker Talent 🥯✨✨
|新蒲崗 平民價 特色美味包點|

🧀芝士撻

🍳葡式蛋撻

🥞榴蓮菠蘿包

🍋檸檬芝士包
檸檬芝士比人感覺就系好酸又好甜。不過今次店員就好推介我地試下,所以我就買左個翻屋企試下,味道都唔錯,唔會過甜或者過酸,成個包都好清新既,唔會好膩。麵包體本身都好鬆軟~

🍒蔓越莓乳酪包
我個人都真系幾中意,乳酪味好香,酸酸甜甜甘,餡料都好足。除左有乳酪,仲有粒粒蔓越莓,好sweet,宜家食完仲好掛住個味道。芝士控要試下~😋

😋尼間真系平靚正,絕對會回購!