2025-01-16 106 瀏覽
前排咁岩去新蒲崗,見到呢間cafe喺openrice都有好多好評,就順便約朋友試下呢間餐廳;餐廳位置都幾近鑽石山地鐵站,當日我同朋友兩個人係坐卡位,座位都幾寬敞,坐得都幾舒服。🥩烤美國西冷10安上配燒汁呢個菜式非常豐富,除咗有西冷之外,仲配埋香脆嘅薯條,仲有芝麻醬沙律,唔洗驚食唔飽,而西冷內裡顏色呈粉嫩,牛味香濃,份量都幾大份。🍝 明太子三文魚籽貓耳朵粉貓耳朵粉比起平時食開嘅意粉更厚,所以食起會更有質感,佢嘅形狀呈碗形,所以非常掛汁,而明太子醬汁嘅味道都幾香濃,同三文魚籽都非常夾。🍗 酥炸單骨雞翼(5隻)雞翼外皮非常香脆,雖然佢無醬汁提供,但入面嘅肉都非常juicy嫩滑,所以都唔會覺得好乾。☕️ 提拉米蘇咖啡(冷)呢杯飲品賣相非常吸引,上面係軟滑綿密嘅tiramisu cream,下面就係Americano,而tiramisu cream中和到咖啡嘅苦澀味,估唔到都幾夾。☕️ 棉花糖朱古力(熱)呢排天氣比較凍,好岩飲翻杯暖嘅朱古力;呢杯朱古力除咗有粒半融化嘅棉化糖,仲有拉花,賣相都幾吸引。

🥩烤美國西冷10安上配燒汁

🍝 明太子三文魚籽貓耳朵粉

🍗 酥炸單骨雞翼(5隻)

☕️ 提拉米蘇咖啡(冷)

☕️ 棉花糖朱古力(熱)