2023-07-25
佢哋嘅放題真係唔得了,有龍蝦、大頭蝦、安格斯牛肉、帶子等等!我一見到龍蝦就興奮啦,成隻龍蝦睇落都幾大隻又夠足料,All good!點好嘢之後,一陣燒烤香味飄過,好啦,心情開始high翻天!將鮮美嘅海鮮放落燒烤架,聽到嗞嗞嘅聲音,真係好期待。燒烤技巧我地都還不錯,等到食材煎烤得恰到好處,咬落去鮮嫩多汁,真係幸福感爆燈!龍蝦同大頭蝦,新鮮度真係唔話啦,個個都好肥美鮮甜!龍蝦夠彈牙,肉質鮮嫩,每隻都係大隻!大頭蝦亦都一樣,鮮味十足,夠鮮甜,一啖啖咬落去都係爽口滋味。除咗海鮮,佢哋嘅安格斯牛肉亦都值得一讚。牛肉切得啱啱好,肉質鮮嫩多汁,燒烤過後仲留住啲肉汁,每啖都係滿滿嘅牛肉香。真係啱啱好嘅配搭,夾喺夾包入口,絕對嘅享受!話返海鮮,帶子係我個人最愛。帶子新鮮嫩滑,蒸熟或者燒烤都一樣美味。啲帶子嘅尺寸都幾大,真係食到好過癮!食完之後,真係飽到爆!心情愉快,肚餓問題解決,同好友傾下計,就係咁一齊食野,真係開心到飛起。