2023-03-21
本人因這店而註冊openrice戶口, 新増這店在openrice, 第一次出評語.本人是一名電動輪椅使用者, 於3月17日下午大約1:30想幫襯堂食, 當時店中7個客有3人己埋單走, 另4人坐在牆邊角落位, 我見繁忙時間已過, 有足夠空間才進內, 有一個不知是伙計還是老板娘, 態度極惡劣呼喝我"地方細, 你一眼睇晒, 你唔好入來呀, 要食就坐門口", 廚房中相信是老板視若無睹, 我即時走了.真係嫌我阻地方, 客氣一句"先生唔好意思, 地方細唔方便, 介唔介意坐門口", 我聽到唔會嬲, 會考慮幫襯, 現實咁樣就勁趕客. 記得這店上一手是茶餐廳, 我曾惠顧, 人哋歡迎我囉. 太子十大碗咁好生意 我曾和朋友兩部輪椅入內, 人哋都歡迎我囉. 佢憑乜?
題外話/補充資料:
坐輪椅搵食唔容易, 以往都遇到不禮貌對待, 這次是最惡劣一次