2022-09-05 879 瀏覽
朋友話去1齊去食飯,我話好呀,咁去邊?朋友話成日同波友去叫餸食飯同炒粉麵都好好食,我話好啦,就黎左呢到喇🤣1. 西炒飯2. 鹹魚雞粒炒飯3. 福建炒麵4. 鼓汁蒸鱔5. 黃金四季豆6. 椒鹽鮮魷7. 鼓油皇鵝腸其實食物1到時,我地未食得住,我地都等左1陣,但都好好食😋鼓汁蒸鱔🐟勁滑,完全可以成舊吞落肚(如果冇骨既話☺️),就算凍左少少,都重係好好食,好多豆鼓但都唔鹹😆好好食👍要推介👍黃金四季豆,顧名思義有鹹蛋啦🥰超高膽固醇,不過唔理,照食😋個四季豆撈得勁脆,冇諗過凍左少少,都重脆緊,見到條條四季豆都有「黃金」架🤣,送白飯1流,但我拎左黎送西沙飯😋椒鹽鮮魷🦑就唔多講,炸得薄都多椒鹽係面,開心😋鼓油皇鵝腸都唔特別講,因為我地叫黎送酒,1條條長長的,俾人秒先左😎其實想超級推介我地炒麵精選 - 福建炒麵,福建炒飯就食得多,感覺都係好多汁包住d飯,唔鍾意咁多汁既會唔鍾意食☹️但我地今次係炒麵底,同埋冇咁多汁,第1次食完全新體驗🤪炸麵底同個汁出奇地夾,會偏鹹少少,但你地覺得肉絲炒麵係淡味既,呢個汁就岩岩好喇👍👍👍總結:我地本來黎食炒粉麵,變左食小炒🤣但真心鑊氣重,重要我地坐門口,隊大啤,完全係大排檔既

1. 西炒飯
2. 鹹魚雞粒炒飯
3. 福建炒麵
4. 鼓汁蒸鱔
5. 黃金四季豆
6. 椒鹽鮮魷
7. 鼓油皇鵝腸

其實食物1到時,我地未食得住,我地都等左1陣,但都好好食😋

椒鹽鮮魷🦑就唔多講,炸得薄都多椒鹽係面,開心😋

總結:我地本來黎食炒粉麵,變左食小炒🤣但真心鑊氣重,重要我地坐門口,隊大啤,完全係大排檔既味道,最後多謝老闆留返最後1份蒸鱔俾我地😋,福建炒麵超級推介👍

P.S.我唔知其他茶記有冇福建炒麵 (炒麵底)叫架,想食就黎呢到啦😋
2022-09-01
  • 福建炒麵