2024-07-17 516 瀏覽
葵芳新都會開咗QUE,淺色日木系裝修令人眼前一亮,環境悠閑舒適,仲設有好多卡位。不時仲會發現有貓公仔匿藏在角落,等你一一發現,環境非常適合打卡,而嘢食都超級吸引,尤其係中午套餐抵食而且選擇繁多。和牛蘇格蘭流心蛋配芥末籽大阪燒汁 蘇格蘭蛋一直係我最喜歡嘅菜式之一,見午餐menu 有呢款真係太開心啦,佢用咗和牛漢堡扒去包住雞蛋炸,外炸內流心,配上芥末籽大阪燒汁同薯蓉,口感豐富有層次。北海道牛油帶子意粉配海苔忌廉汁呢個都係lunch set,跟餐飲、餐湯,大大粒帶子質素好高,加入海苔忌廉汁夠晒creamy,意粉掛汁份量很滿足。味噌三文魚配香煎蟹餅及明太子醬 味噌味正好合適,唔會太鹹,呢個好重要!三文魚肉身但好嫩口,魚皮金黃薄脆,大大粒蟹餅超滿足,底系綿密薯蓉。鰻魚玉子壽司塔可 +軟殼蟹壽司塔可fusion嘢黎,結果壽司與tapas,就係壽司塔可 最鐘意佢酥脆嘅海苔,夾住壽司,鰻魚玉子就軟滑口感充滿蛋香,如果想香脆就食軟殼蟹,非常香口。

和牛蘇格蘭流心蛋配芥末籽大阪燒汁

北海道牛油帶子意粉配海苔忌廉汁

味噌三文魚配香煎蟹餅及明太子醬

鰻魚玉子壽司塔可 +軟殼蟹壽司塔可
fusion嘢黎,結果壽司與tapas,就係壽司塔可