好耐無同朋友聚會~生活忙碌都要見下朋友🥰今次揀咗間尖沙咀新開嘅Cafe☕️黑灰白階磚幾型格🖤小店座位唔算多,只有幾張二人枱。我同朋友坐係bar枱位,所以同店主傾咗幾句。原來老闆以前係咖啡師,夢想自己開一間咖啡店☕️下次搵日中午時間要嚟飲飲啡先得😎主食方面,店主推薦咗宮保雞丁扁意粉比我地。✪ 宮保雞丁扁意粉 ⌫💲100好特別的fusion 配搭。麻辣醬汁味道微辣開胃,好惹味。雖然好多辣椒,但辣度唔算重。醬汁掛係扁意粉上面,每一啖都可以享受到。扁意粉口感彈牙。上面加咗蕃紅花,味道好夾。✪ 軟殼蟹蟹肉忌廉飯餅 ⌫💲130好驚喜嘅主菜。飯餅煎得外脆內軟,入面有好香滑嘅忌廉,加少少芝士味道。軟殼蟹炸得好香脆,夾埋蟹籽食仲卜卜脆。✪ Daily's Cake ⌫💲42當日有柚子芝士蛋糕同藍莓芝士蛋糕選擇。我地揀咗柚子芝士蛋糕。口味清新,好香濃柚子味道。上層係柚子醬酸酸地,好開胃。芝士蛋糕好綿滑。【 Triangle Coffee 】📌尖沙咀加連威老道41C號嘉威大廈地下A2號舖

好耐無同朋友聚會~生活忙碌都要見下朋友🥰
今次揀咗間尖沙咀新開嘅Cafe☕️黑灰白階磚幾型格🖤

小店座位唔算多,只有幾張二人枱。
我同朋友坐係bar枱位,所以同店主傾咗幾句。
原來老闆以前係咖啡師,夢想自己開一間咖啡店☕️
下次搵日中午時間要嚟飲飲啡先得😎
主食方面,店主推薦咗宮保雞丁扁意粉比我地。

✪ 宮保雞丁扁意粉 ⌫💲100

✪ 軟殼蟹蟹肉忌廉飯餅 ⌫💲130