2024-06-08 138 瀏覽
今日經開銅鑼灣君蘭麵包廠,原來係第一間係港島區嘅店舖,見唔太多人排隊,決定買幾件同朋友試下,麵包賣相好驚喜,好多款新派嘅菠蘿包同牛角包🥐,見到佢店面有講係現場烘焙,由師傅製作,真係100% make in HK😇🥢朱古力扁可頌扁可頌好大塊,外形吸晴,一半係朱古醬一半保留返牛角包原本嘅顏色,第一次試覺得幾特別,朱古力好香,扁可頌好脆,食落整體唔太甜,好岩朱古力愛好者。🥢麻糬芝麻菠蘿包菠蘿包夾住左件厚燒麻糬,咬落軟糯,食到中間仲有好多黑芝麻醬,口感十分豐富。🥢開心果小牛角呢期好流行開心果,所以一見到就揀左,開心果味濃,配落牛角包食又唔錯,細細個食落冇咁膩Tim🥢雞批傳統雞批係我最愛,皮好鬆脆而且好有牛油香味,餡料滿滿,食得好滿足🥢葡撻葡撻$10個,都幾大個下,性價比高,蛋漿好厚,撻底夠脆👍🏻

🥢朱古力扁可頌

🥢麻糬芝麻菠蘿包