2024-07-16
🐠秘魯生漬魚 $160CEVICHE CLASICO生漬魚係鱸魚 大件而且份量好多 味道酸酸辣辣Menu上有提到用左Tiger’s milk原來唔係真係老虎奶 而係指用青檸、洋蔥、辣椒、胡椒製成既秘魯特製醬汁上菜後將所有嘢撈埋一齊食 係好開胃既頭盤🤤🤤🐟海鱸魚他他薯蓉 $128CAUSA DE PESCADO叫完之後發現有啲撞左生漬魚但個人口味較鐘意食薯蓉頭盤黎講味道較溫和秘製薯蓉口感好細滑 同鱸魚他他好夾橄欖同七味粉沙律醬既又令味道更有層次😋🍙秘魯豬肉粽 $89PORK TAMAL栗米蓉混入豬肉製成有啲似綠豆蓉可以再配黃辣椒醬食無論味道同口感都同我地平時食到既端午傻好唔同適合想試新野既朋友😙🥘秘魯慢燉牛肋骨 $259SECO DE CARNE慢燉牛肋骨炆得好琳啲筋,啲牛筋位都好好食醬汁用左黑啤酒、芫荽、白豆、胡蘿蔔黎整,幾香幾濃郁但唔會覺得重口味每次食異國菜都會期待佢既米飯同平時食既有啲咩唔同而呢到竟然有類似海南雞飯既飯香🤪🫔秘魯特色牛肉餡餅 $130PERUVIAN BEEF EMPANADA外皮有啲似蔥油餅 但冇咁油膩入面既餡有免治牛肉、雞蛋、洋蔥同阿根廷青醬所以味道好豐富而且較
🐠秘魯生漬魚 $160
無論味道同口感都同我地平時食到既端午傻好唔同
適合想試新野既朋友😙
🥘秘魯慢燉牛肋骨 $259
SECO DE CARNE
慢燉牛肋骨炆得好琳啲筋,啲牛筋位都好好食
每次食異國菜都會期待佢既米飯同平時食既有啲咩唔同
而呢到竟然有類似海南雞飯既飯香🤪
🫔秘魯特色牛肉餡餅 $130
PERUVIAN BEEF EMPANADA
外皮有啲似蔥油餅 但冇咁油膩
入面既餡有免治牛肉、雞蛋、洋蔥同阿根廷青醬
所以味道好豐富而且較濃味
除左紫粟米 仲有雜果和其他香料
甜甜地而且有啲肉桂味🙂↕️
Overall係一個很好既南美菜體驗
食物份量都大份 適合同朋友share食
零售產品方面有紫粟米同整餡餅嘅秘魯麵粉 有素食嘅習慣既都有gluten-free既食材揀👻👻