2019-09-17 35 瀏覽
是日同親戚一齊食晚飯,佢地喜歡吃粥底海鮮,朋友介紹左呢間係元朗既濠客蒸氣海鮮,有質素價錢唔會太貴又食得飽飽,岩灑佢地既口味!呢度舖面雖然唔算大,但勝在乾淨企理,坐得幾舒服。我地4個人,嗌左3個黃金套餐,1個鑽石套餐黎呢度食海鮮既最大好處係呢度有人服侍,唔使睇火,而且所有海鮮都開好晒,洗乾淨晒,我地淨係坐定定等食就得有澳洲龍蝦,貴妃蚌,鮑魚,蟶子,青口,海蝦,象拔蚌,蟹等等,,仲有個蔬菜盤同埋個南瓜粥底。澳洲龍蝦啖啖肉,仲要好彈牙,正之後就係鮑魚、青口、象拔蚌,海鮮絕對係新鮮多汁,淨係點少少豉油都非常鮮甜。然後係蟹,黃金套餐係奄仔蟹,鑽石套餐就係頂角膏蟹,其實兩隻都好多膏好肥。呢到有埋食蟹嘅工具比你,可以慢慢挑嚟食,非常貼心最後就個粥底啦,啱啱海鮮嘅精華流曬落嚟,食落個味道啱啱好
呢度舖面雖然唔算大,但勝在乾淨企理,坐得幾舒服。
我地4個人,嗌左3個黃金套餐,1個鑽石套餐

澳洲龍蝦啖啖肉,仲要好彈牙,正

然後係蟹,黃金套餐係奄仔蟹,鑽石套餐就係頂角膏蟹,

最後就個粥底啦,啱啱海鮮嘅精華流曬落嚟,食落個味道啱啱好