2017-04-27 163 瀏覽
早前聽朋友介紹過鯛魚魚湯飯話好正,咁岩行去銅鑼灣搵好野食時見到有間鯛魚湯嘅餐廳,門口見到餐牌都覺得好吸引!舖內裝修好有和式feel,坐位又舒適最岩同閨蜜黎傾計食飯見到menu 都花多眼亂又有海膽、長腳蟹、鮑魚花膠😃仲有吉烈豬排😭可惜近期喉嚨痛食唔到炸野唯有下次😌😌最後我同朋友揀咗鮑魚花膠魚肚魚湯烏冬、海膽湯飯個湯飯用火爐盛住,湯飯上放滿金黃色海膽☺️第一次試海膽配湯飯e個組合湯飯吸收哂鯛魚濃湯湯味再加埋大大片海膽☺️鮮味十足!😋😋鮑魚花膠魚肚魚湯烏冬鮑魚同花膠都好厚身好大隻😱超足料!成個碗都放滿哂鮑魚花膠魚肚!百令蚊就食到花膠鮑魚超抵!😋😋d魚肚吸收哂鯛魚湯精華,食落口淡淡魚清甜魚湯味,一d都唔腥。D花膠好厚食落口同平時食嘅花膠好唔同,好入味😌店員話原來花膠係用鮑魚湯浸煮,唔掛得食落特別好食!
😌😌最後我同朋友揀咗鮑魚花膠魚肚魚湯烏冬、海膽湯飯
原板時令海膽湯飯
湯飯吸收哂鯛魚濃湯湯味再加埋大大片海膽☺️鮮味十足!
鮑魚花膠魚肚手打烏冬
😋😋鮑魚花膠魚肚魚湯烏冬