行開尖沙咀, 想食日本野, 於是去都有幾多好評的金田試試~~~三文魚痴既我當然想食多d 有三文魚既野啦~~~~ 見到d 食評話魚生飯好味, 於是叫囉:我: 唔該魚生飯丫。嬸嬸: 無魚生飯喎。我: 咁唔該三文魚飯丫。嬸嬸: 無三文魚喎。我: ar... 咁一客花之戀丫。嬸嬸: 都無花之戀喎。我: 吓?! 唔係麻?! 嬸嬸: 三文魚來貨貴, 所以無三文魚飯, 魚生飯, 同花之戀, 因為果d 價錢貴d。我: 吓?! 咁有咩三文魚野呀? 嬸嬸: 長壽司12蚊件, 三文魚刺身42蚊4塊。果d 唔同既。我: .... 咁我地唔食啦! 果下真係火都黎, 果d 來貨貴就無, 咁即係有果d 係cheap 野啦!!! 咁分法都得?! 堂堂日本餐廳無三文魚飯, 無魚生飯, 無花之戀?! 唔係麻... 大佬, 我都係食d 雪藏最低級數的三文魚, , 又唔係活魚, 咁都無, 過份!!!!!!! 即刻起身走啦梗係!!!! 尖沙咀咁多日本野!!!!! 走果陣見到好多人訂左枱既入去, 友人仲話: 訂枱果陣唔知有無同佢地講明無咩呢??? 傻啦, d 門口/餐牌都無話無, 你估佢講唔講丫?! 永無下次去呢間野啦!!!!!

我: 唔該魚生飯丫。
嬸嬸: 無魚生飯喎。
我: 咁唔該三文魚飯丫。
嬸嬸: 無三文魚喎。
我: ar... 咁一客花之戀丫。
嬸嬸: 都無花之戀喎。
我: 吓?! 唔係麻?!
我: 吓?! 咁有咩三文魚野呀?
我: .... 咁我地唔食啦!

永無下次去呢間野啦!!!!!!!!!
2010-04-22