2022-10-05 3353 瀏覽
港式Bbq入面良心店舖真係好小,所以特登簡呢間,諗住同個fd 慶生,最好係有埋免費泊車。佢間鋪有唔同bbq類型,港式燒烤,流水蝦,等等。我地最後揀咗港式燒烤一開始其實都ok, 都好滿意佢張bbq枱,因為可以中間燒嘢食,則邊可以放餐具。係d櫈可能因為早1日落咗雨,所以10張入面,有8張都係濕嘅,自己抹咗佢都ok。餐具基本上都有提供燒烤網可以到時買,40蚊1塊,仲會俾埋一個夾,但係個夾好短,一路係燒烤爐上面將d嘢食反面,係會辣手,順便燒埋隻手。之後落大雨,其實有個帳幕,但係其實唔夠大,同埋有撇雨,所以一路燒,一路移位。D嘢食種類都算ok,雞翼幾好食,不過如果大家想食菜,佢地有粟米,娃娃菜,茄子等等,不過娃娃菜無錫紙兜,我都真係唔知點燒,如果想食金菇,就要自備錫紙,or同佢地買,每一盒個份量都唔多,買唔買就自己決定喇。跟住去toilet,個toilet入面無水沖厠,厠板又爛,結果大家要自己「不」水,成個厠所又濕又熱又臭,真係衰過公厠。跟住唔知點解,港式燒烤係無風機,風扇,乜都無,而另一種形式,一係有冷氣,一係有風機。雖然bbq本身都遇咗係熱,不過無諗過咁煙霧彌漫,又焗,又燻,又熱,結果隻眼勁

跟住唔知點解,港式燒烤係無風機,風扇,乜都無,而另一種形式,一係有冷氣,一係有風機。雖然bbq本身都遇咗係熱,不過無諗過咁煙霧彌漫,又焗,又燻,又熱,結果隻眼勁唔舒服!其中最大一個原因係我地坐近燒流水蝦個邊,佢地一路燒,超大油煙,然後佢地又有風機,一下就吹曬過嚟。 結果我地全部人係咪俾d煙攻到流眼水,要到燒流水蝦d人走咗先叫好d。如果大家真係去b,強烈建議大家簡攞嘢食個邊d枱,入面都係港式燒烤,不過有風扇同埋有瓦遮頭,成個感覺應該會差好遠,不過位置唔多,同埋比較近厠所。

另外,如果大家去都建議可以join佢地member, 有一張迎新coupon, 10蚊,可以用嚟買嘢飲or菜個d, 仲可以儲分換金菇或者其他嘢食。

佢d嘢飲以燒烤場嚟講,個價錢都ok,好似係13蚊1枝嘢飲,水同罐裝飲品就8蚊。入場每一個人會送一枝水,同一張8蚊換嘢飲卷,可換水or罐裝飲品,都可以補錢換其他嘢飲。另外,佢岀面都有得買酒飲,就2x蚊支,價錢都ok。

雖然係良心店,不過如果入面d通風無改善,我地應該唔會再去。