2023-02-16
早幾日明明仲好熱,情人節先嚟凍番,另一半唔喺身邊唯有去食重慶老火鍋暖吓身🤭一坐低就送咗雪耳紅棗糖水同情人節先送嘅心形辣蘿蔔泥。不得不讚佢嘅醬料,尤其香油完全擔當住畫龍點睛嘅角色,本身食材都好新鮮,但係蘸埋啲醬料食真係昇華好多😋湯底揀咗鴛鴦鍋:重慶辣同養生花膠雞湯。嚟得重慶火鍋店無理由唔試吓個重慶辣,不過唔算太辣,唔食得辣嘅朋友唔洗太擔心😌而個花膠雞湯係限定推出架,唔係成日有,有幾件雞同花膠,鍾意飲湯嘅朋友裝咗一大碗嚟飲🤭美國Prime牛小排(半份)$138比想像中大塊,半肥瘦,牛味濃,幾好食😋特色迷你燕餃(半份)$28真係超迷你,未食過咁細粒嘅餃,幾過癮🤭皮薄但唔易穿。嫩牛肉(半份)$48半份都唔會太少,口感超鬆軟,牛味重,淥3分鐘就食得。萵筍條(半份) $18大條爽脆,甜甜哋。鮮鵝腸(半份) $68爽口得嚟比較滑身,清洗得乾淨無臭味。鮮黃喉(半份) $58好爽口,蘸汁幾好食。武隆苕粉(半份) $28苕粉比平時食開嘅紅薯粉更寬,口感更煙韌,badboy鍾意淥耐少少腍啲入味啲😋現炸豆皮(半份)$38浸一浸湯食,badboy食落覺得似係塊狀嘅山根🤭淮山條(半份)$28淥完好綿,唔蘸汁都好有
美國Prime牛小排(半份)$138
比想像中大塊,半肥瘦,牛味濃,幾好食😋
特色迷你燕餃(半份)$28
真係超迷你,未食過咁細粒嘅餃,幾過癮🤭皮薄但唔易穿。
嫩牛肉(半份)$48
半份都唔會太少,口感超鬆軟,牛味重,淥3分鐘就食得。
萵筍條(半份) $18
大條爽脆,甜甜哋。
鮮鵝腸(半份) $68
爽口得嚟比較滑身,清洗得乾淨無臭味。
鮮黃喉(半份) $58
好爽口,蘸汁幾好食。
武隆苕粉(半份) $28
現炸豆皮(半份)$38
浸一浸湯食,badboy食落覺得似係塊狀嘅山根🤭
淮山條(半份)$28
淥完好綿,唔蘸汁都好有味。
稻庭烏冬(半份) $28
爽滑彈牙偏幼身。
油條(半份) $18
油條淥完腍腍哋,吸咗湯汁好入味,食落有badboy好鍾意食嘅麵粉味😋,香口好食,半份唔夠喉🤭
乾貢菜(半份)$28
好脆,獨有嘅菜味。
睇得出方叔叔好細心,完整嘅配套同員工優秀嘅服務令用餐體驗無可挑剔。除咗墊枱紙印咗唔同食材需淥幾分鐘嘅指引,仲有timer方便你計時同有掛篩等你唔洗自己hold住好方便!員工加湯時會有板擋住防止湯濺落客人身上。枱面貼有建議火力,有即棄圍裙,充足紙巾供應,門外仲有除味機!細心位多到講唔哂,非常欣賞方叔叔嘅用心經營👍🏻