2022-09-02 604 瀏覽
一向都好中意飲湯 諗起好耐都冇飲過燉湯 想飲一碗滋潤既靚湯都唔容易🥣 荃灣壹盅湯主打無味精燉湯 當然仲有其他小菜 籠仔蒸飯同中式糖水等🍽餐廳裝修用色和暖 舖頭唔大 但環境企理 既然主打燉湯 當然要試下啦 就叫個蟲草花花膠百合燉唐排🤤 燉湯送到時候都熱辣辣 急不及待打開佢 聞到好清香 相當足料 花膠雖然唔算好大塊但厚身同埋食落有咬口 唐排都淋身 成盅湯清得嚟好鮮甜 令我諗起家的感覺 飲完唔口渴 真係冇味精🫡🫶🏻但相比之下 小菜就冇咩特別啦 雞絲粉皮正常發揮 乳鴿味道唔錯 不過份量就比較細 但睇返價錢又幾抵食喎!🙌🏻性價比算高 燉湯出色 但小菜不過不失 但勝在價錢合理抵食 遲啲冬天嚟飲一碗熱辣辣既燉湯 仲滋潤💓蟲草花花膠百合燉唐排 $68雞絲青瓜粉皮 $38乳鴿 $28壹盅湯📍荃灣曹公坊11-15號德仁樓三期地下3號舖

餐廳裝修用色和暖 舖頭唔大 但環境企理

蟲草花花膠百合燉唐排 $68