餐廳: 住家菜 (柯士甸道)
資訊:

2018-03-12 290 瀏覽
老公突然話好想食咕嚕肉,呢d咁複雜嘅嘢食我梗係唔識整,但又唔想同佢去d又多味精又濃味既餐廳食。朋友介紹住家菜既小菜都唔錯,所以星期六下午同老公去試下~雖然佐敦地鐵站係近d,我同老公係尖沙咀拍拖慢慢行去其實都好近好大個招牌好易搵到一睇已經見到鮮雜果咕嚕肉座位好寬闊 俾我地坐窗邊四人卡位天氣好好 好鍾意自然光商務套餐有好多選擇 $68 包白飯、靚湯同糖水, 老公當然要選擇鮮雜果咕嚕肉我就揀左是日午餐 - 日式野菜肥牛 $48 包白飯、湯同糖水鮮淮山赤扁豆湯好夠熱 飲完唔會好口渴 唔覺有味精👍🏻日式野菜肥牛好味 好適合我 唔會太濃味鮮雜果咕嚕肉即叫即做 好香脆 有黑提子、菠蘿、火龍果同蕃茄仔做配菜酸酸甜甜好味道我食晒啲飯餸之後已經好滿足 所以最後叫餐廳上一碗糖水 唔好浪費陳皮紅豆沙 (應該有d西米露)老公話好味 好香陳皮味 又唔會太甜留咗幾啖俾我食 又真係ok喎 最怕果d甜到漏既糖水老公話下次想食小菜可以再來住家菜

好大個招牌好易搵到

日式野菜肥牛

好味 好適合我 唔會太濃味

鮮雜果咕嚕肉
即叫即做 好香脆
有黑提子、菠蘿、火龍果同蕃茄仔做配菜
酸酸甜甜好味道

我食晒啲飯餸之後已經好滿足