2017-07-02 250 瀏覽
今日放工同同事落尖沙咀行下街,行經 I-Square,見到喜利大廈地庫果度有點心火鍋雞煲相既牆紙,問口又寫住$168蚊雞煲點心火鍋三合一既餐牌,個價錢好吸引!我同同事沿住牆紙,行落去,見到都有唔少人食緊啦。侍應招呼我地兩個人坐左張四人枱,地方都好闊落。今晚揀左濃湯胡椒豬肚雞煲。啲雞好新鮮,肉質鮮嫩份量又多個豬肚湯好正丫,味道濃郁!條胡椒都幾大條架點心出乎意料之外咁好食丫皮薄餡靚,睇黎點心師傅係高手黎168餐既打邊爐料有成30幾款,有肉有海鮮有疏菜等等,仲可以任食任飲!疏菜都洗得幾乾淨啲安格斯肥牛同日本黑豚肉成隻手掌咁大而且啲脂肪比例均勻,肉質鮮嫩,又滲透左豬肚湯既味道重點係安格斯肥牛同日本黑豚肉可以任叫,超低食黃沙豬潤好爽仲要塊塊都好大下,又滑又爽中山脆肉鯇,切既厚度適中,咬落去好有「趙」頭,好有口感重點係冇乜骨,食落去都放心啲!竹串海生蝦,都幾大隻,食落去好新鮮,好有蝦味青口都唔錯,夠大粒!食力既手打牛丸墨丸蝦丸全部都好正,咬落去好彈牙,可以狂叫平日打邊爐對啲餃子雲吞都冇乜期望,但估唔到食力有意外驚喜俾我地!皮薄餡靚!餡料好足,睇得出係自己調過味黎!食到咁上下侍應同我地講話有甜品,w

今晚揀左濃湯胡椒豬肚雞煲。啲雞好新鮮,肉質鮮嫩
份量又多

個豬肚湯好正丫,味道濃郁!條胡椒都幾大條架

點心出乎意料之外咁好食丫
皮薄餡靚,睇黎點心師傅係高手黎

疏菜都洗得幾乾淨

啲安格斯肥牛同日本黑豚肉成隻手掌咁大
而且啲脂肪比例均勻,肉質鮮嫩,又滲透左豬肚湯既味道

重點係安格斯肥牛同日本黑豚肉可以任叫,超低食

黃沙豬潤好爽
仲要塊塊都好大下,又滑又爽

中山脆肉鯇,切既厚度適中,咬落去好有「趙」頭,好有口感
重點係冇乜骨,食落去都放心啲!

竹串海生蝦,都幾大隻,食落去好新鮮,好有蝦味

青口都唔錯,夠大粒!

食力既手打牛丸墨丸蝦丸全部都好正,咬落去好彈牙,可以狂叫

食到咁上下侍應同我地講話有甜品,wow!有桂花糕同紅棗糕!估唔到連送既甜品都好出色!好煙un,味道好香,食落去口感好正!
侍應同我地講佢地既紅棗糕係用糬粉整,相對其他地方用糯米粉健康啲,對腸胃又有益!學到小知識啦

今晚呢餐食得好開心,雖然都幾多人食,但上菜快,食材新鮮,量多又任食,真係好低食,侍應既服務態度又好!

真係可以encore
經過不訪食下