無敵家不嬲係我既午餐之選,幫襯左咁耐先發現,原來從未為佢寫過食評,心血來潮下要推薦下俾大家!無敵家係位於上環既日式居酒屋🏮平日lunch時段都客似雲來,我就最鐘意食佢個西京味噌燒鱈魚定食。🍱西京味噌燒鱈魚定食 $218 - 西京味噌燒鱈魚定食是日式料理中既經典,鱈魚經過特製的西京味噌醬汁醃製後煎烤而成,外皮煎香,魚肉鮮嫩多汁,並帶有濃郁的味噌香氣,再搭配清爽的白米飯🍚真係人間味美!🍱塩燒三文魚定食 $118 - 將新鮮的三文魚塊用鹽醃製一段時間,然後放在高溫下烤制,令三文魚表面形成一層酥脆的焦香,內部卻保持嫩滑多汁的口感,令人一試難忘!lunch既定食仲會包味噌湯、沙律、前菜醃物,同埋胡麻醬豆腐,非常豐富抵食!