2023-03-22 128 瀏覽
呢一日係iSQUARE 睇完戲就搵野食,想食辣甘岩見到25樓有間食辣野,一於上去試下。上到去見到無敵海景,所有卡位都係對住海景,有幸安排入座其中一張卡位,成餐飯就可以睇住個景食飯。一入座店員就奉上八寶茶,話解辣好岩飲。茶入面好多材料,飲落去唔算好好飲,但味道好特別,最突出既飲到玄米同菊花既味。🐷成都水煮桂花魚(包自選四款配料) $488可以自選辣度1-5, 我揀左3;呢個辣度對我黎講岩岩好,唔會太辣但每一啖野食都會有辣味。魚肉係去左骨既桂花魚,呢個要大讚去骨功夫做得好好,我由頭食到尾都無食到骨。魚肉配水煮汁好夾,食到魚既鮮味又食到辣味。配料揀左鴨血,蓮藕,水晶粉皮同埋蒿筍條。粉皮同蒿筍好索味,蓮藕好爽口,鴨血唔會好易散,好有質感。呢個水煮魚好滿意雖然價錢貴左少少。🐷濃湯茶樹菇翡翠苗 $168呢個用黎解辣一流,食到好辣食兩條唔辣既菜就最岩,菜苗既份量都好多。濃湯名符其實比較濃,飲落口有d咸,浸菜苗同菇就岩岩好。

🐷成都水煮桂花魚(包自選四款配料) $488

🐷濃湯茶樹菇翡翠苗 $168