2018-06-15
平時都係入去鯉魚門食海鮮,不過今次唔係食海鮮中菜,反而係食日本居酒屋嘅水產。車可以泊門口,非常方便,而且望入去落地玻璃可以望出去大海,仲要見到啲船隻泊埋岸,可以一邊食,一邊欣賞咁靚嘅美景。壽司方面,當然要叫我最鍾意嘅海膽軍艦,海膽呈現鮮橙色非常新鮮,而且味道很鮮甜,紫菜亦都脆卜卜,一件真係唔夠喉。仲有好肥美嘅拖羅壽司,而且好厚好大塊,食落口簡直有入口即溶嘅口感,相當滿足。除此之外,仲有點左火炙三點,當中包括火炙左口魚、油甘魚同埋三文魚壽司,另外仲有鰻魚壽司同埋香蔥吞拿魚腩軍艦,每一款壽司都非常新鮮美味。串燒方面,我哋分別叫咗牛舌、雞軟骨雞肉串同埋雞翼。牛舌一串有三大件,每一件都燒得好香,食落口質感爽滑。雞翼有兩隻,每隻切開兩邊,燒得好香,而且係完全熟透,再加埋佢特製嘅鹽鋪係雞翼表面,連埋燒到香脆嘅皮一齊食,非常滋味。除此之外,仲有飽肚嘅三家村海鮮粥同埋山賊牛肉炒飯。海鮮粥軟綿綿、牛肉炒飯炒得好有鑊氣。飲品方面多不勝數,哈密瓜沙冰非常新鮮,飲得出係用原隻哈蜜瓜打磨而成。最後,仲叫咗日本柚子雪芭作為甜品🍮,食完真係好滿足。我哋食咗10幾款美食,埋單都只係$1500兩個人,每人平均消費$70
除此之外,仲有點左火炙三點,當中包括火炙左口魚、油甘魚同埋三文魚 壽司,另外仲有鰻魚壽司同埋香蔥吞拿魚腩軍艦,每一款壽司都非常新鮮美味。
串燒方面,我哋分別叫咗牛舌、雞軟骨雞肉串同埋雞翼。
牛舌一串有三大件,每一件都燒得好香,食落口質感爽滑。
除此之外,仲有飽肚嘅三家村海鮮粥同埋山賊牛肉炒飯。
海鮮粥軟綿綿、牛肉炒飯炒得好有鑊氣。
最後,仲叫咗日本柚子雪芭作為 甜品🍮,食完真係好滿足。
我哋食咗10幾款美食,埋單都只係$1500兩個人,每人平均消費$700左右,去到鯉魚門附近食咁新鮮嘅海鮮,呢個價錢真係超值。