2020-06-26
今日老公生日,我地去食他最愛嘅日式放題。 地點位於荃灣西鐵站上蓋海之戀商場,非常方便。環境優雅舒適,對住個海景, 令人心情放鬆。地方非常大,座位寬敞, 可能時間尚早嘅關係,所以人唔洗等位, 實在太好了。 而家都係用手機落單代替用紙張, 方便之餘仲好環保。三文魚刺身非常厚切,冰凍鮮甜, 魚油香和肥美,口感一流。甜蝦腐皮卷, 樣貌吸引, 壽司大小適中 ,甜蝦鮮甜, 再配細片青瓜和少許海膽,非常滋味。 黑松露生蝦壽司, 生蝦爽甜,大到遮蓋全件壽司飯, 再配少許黑松露,感覺高檔和惹味。比目魚煎得非常香口而且帶點金黃色,外脆內滑,醃得好惹味,好有驚喜,食完唔夠要再encore!鰻魚壽司又幾過穩,配上一片梳打餅,感覺新穎呀!隨意再點了好幾款壽司, 呢度特別地罕有有海膽壽司和魚籽壽司,這些壽司相對都是貴價d呀,竟然可以任食又不錯喎。天婦羅即叫即整,新鮮滾熱辣,香脆粉薄,火喉剛剛好,唔會太乾太濃。甜品飲品雪糕任君選擇, 雖然款式唔算多,但都已經好足夠,基本上都食唔晒。
環境優雅舒適,對住個海景, 令人心情放鬆。
三文魚刺身非常厚切,冰凍鮮甜, 魚油香和肥美,口感一流。
鰻魚壽司又幾過穩,配上一片梳打餅,感覺新穎呀!