2019-02-23 91 瀏覽
中午過咗去西環堅尼地城的民華餐廳嘆返個醒神常餐作為我嘅lunch,中午12點幾已經好多客人啦!環境幾舒適的,座位比一般的茶餐廳寬敞民華餐廳主打即叫即蒸點心、港式粉麵同常餐,價錢適中炒雙蛋配白方包滑溜溜的炒蛋好誘人,有蛋汁同蛋香!用左兩隻蛋炒所以份量十足!夾住香軟有厚度的白方包,就可以變成蛋治,好正啊!雪菜肉絲米粉由細到大都好鍾意食雪菜米,爽口嘅米粉吸收左雪菜肉絲嘅香味,呢度嘅米粉份量超多,豬肉絲腍滑唔肥膩,食晒成碗非常飽肚蒸燒賣豬肉燒賣啖啖肉,好新鮮!鮮竹卷漲卜卜的鮮竹卷外皮滑溜,內裏塞滿左雜菜同馬蹄粒,味道同口感都好豐富紫菜五寶河粉五寶分別有魚片、魚蛋、牛丸、紫菜、魚皮餃,合共五款配料!彈牙魚蛋帶有魚肉香;牛丸肉味香濃;魚皮餃都好好味!配埋滑溜河粉,好味道!熱奶茶食飽飽梗係要嘆番杯熱奶茶啦!好正宗,茶香濃,奶夠滑

民華餐廳主打即叫即蒸點心、港式粉麵同常餐,價錢適中

炒雙蛋配白方包

雪菜肉絲米粉

蒸燒賣
豬肉燒賣啖啖肉,好新鮮!

鮮竹卷

紫菜五寶河粉

熱奶茶
食飽飽梗係要嘆番杯熱奶茶啦!好正宗,茶香濃,奶夠滑