舊同事一向鐘意打邊爐🍲今次佢帶我去食全港獨有潮式生醃,鹵水、打冷放題,用”鹵水”湯底打邊爐🥘簡直未出發先興奮!餐廳位於旺角勁多美食嘅瓊華中心8樓全層,以中式紅燈籠🏮裝潢,坐得濶落又舒適!menu主打潮式滷水湯底嘅火鍋🍲,限時120分鐘”極品和牛+招牌鹵水”放題, 有澳洲M6極品和牛、澳洲和牛胸油、手切封門柳、安格斯牛小排、安格斯牛肩胛、西班牙黑豚肉片、手打魚滑、蝦滑、海鮮等,當然唔少得招牌潮式生醃海鮮🦞!自助區仲有潮汕丸類同蔬菜可以拎!點左set之後就可以 掃QR Code 落單,仲有潮式小食、飲品,同極少有嘅啤酒等可追加!!上菜速度仲好快!讚!🥩🍲澳洲M6極品和牛 Set C $298/人🥣湯底一共有六種選擇,我地當然食招牌鹵水鍋,湯頭味道濃郁,唔似平時食嘅滷水味咁咸,食落幾香口而唔膩、配料超級好食嘅炸豆腐同蔥! 🥩一次過上枱有勁多種肉類🥩有澳洲M6極品和牛:肉質紥實香口,澳洲和牛胸油:咬落有D煙韌好特別!手切封門柳最軟嫩,安格斯牛小排同安格斯牛肩胛肉味香濃、軟身易入口!唔同部位都唔同口感,可以每樣都食勻最happy! 🌟生醃海鮮🌟用左醬油同辣椒生醃海鮮,最鐘意係大蜆,粒粒肥美,蟶子

🥩🍲澳洲M6極品和牛 Set C $298/人

🌟生醃海鮮🌟用左醬油同辣椒生醃海鮮,最鐘意係大蜆,粒粒肥美,蟶子大大隻,味道鮮甜~蝦肉結實彈牙!十分惹味🌶
🦑手打黑松露墨魚滑同蟹籽鮮蝦滑🦐墨魚滑有粒粒墨魚好足料,口感彈牙,蝦滑滿滿蟹籽口感豐富,兩樣都推介!
🦐海鮮類🦐時令海鮮同樣有蝦有蜆,蜆肉肥美肉厚仲冇沙粒👍🏻
🍜潮式伊麵,不得不留肚食呢個麵,除左賣相勁吸晴之外,煮一煮吸哂D鹵水味更好味!必試!

🧃飲品方面我地揀左清甜嘅菊花蜜黎解解膩!
潮州鹵漢大飯店
地址 📍:旺角彌敦道620-628號瓊華中心8樓