2017-06-24 3480 瀏覽
位於iSQUARE國際廣場28樓既Ambrosia Oyster Bar & Grill一向都係好多人會去既晚餐用膳熱點同慶祝聖地,, 因為餐廳可透過270度既落地玻璃,眺望維多利亞海港及港島地標景點. 見到佢地有假日BRUNCH有圑購優惠, 自助頭盤+甜品,另外仲連主菜及三隻即開生蠔, 都係二百多元, 一於星期六唔駛番工同男友去食餐好. 試過得確無令我失望.BRUNCH由11時開始, 我同男友就準時到達, 被安排左坐窗口位置, 二人座位是一張長沙發面對海景的, 坐得舒適, 餐廳地方闊落, 陳設典雅, 中間擺放著一部鋼琴,應該係晚上俾樂師彈奏的. 剛好這天天朗氣睛,望住藍天白雲,感覺超捧!先去拿點前菜食, 話曬都係BRUNCH, 早餐要食D健康D, 沙律菜有多款選擇, 另有不同款式既面包, 我食左好多, 因為暖笠笠, 好好味. 有PARMA HAM (不過要手快有), 另外仲有小食, 串燒, 燒蝦, 炸芝士… 等.食左一陣, 生蠔就黎喇, 細細隻不過夠新鮮, 仲有海水味.主菜我地叫左 : 慢煮豬煙肉卷同是日烤肉牛扒好大塊, 有陣炭燒味慢煮豬煙肉卷份量啱啱好, 煮得夠腍身, 伴甜甜地既醬

食左一陣, 生蠔就黎喇, 細細隻不過夠新鮮, 仲有海水味.

主菜我地叫左 : 慢煮豬煙肉卷同是日烤肉
牛扒好大塊, 有陣炭燒味

慢煮豬煙肉卷份量啱啱好, 煮得夠腍身, 伴甜甜地既醬汁, 好開胃

只係食左頭盤, 蠔, 同主菜, 我地都飽左, 所以無食埋甜點, 有點可惜的, 不過留番下次再黎食囉!
2017-04-08
其他