2021-12-20
聽同事講呢度有好抵食嘅打邊爐,重點係冇限時,於是放工就同同事過嚟試吓。平日來講呢度算多人,入咗率都超過八成,而且好多都係大班朋友放工嚟食。我哋叫咗龍蝦火鍋餐,不過,原來頭盤有個刺身,之後仲有個重慶雞煲🤭🤭吓!咁多嘢邊食得晒😌😌雜錦刺身:蝦同帆立貝特別鮮甜,鮑魚爽口彈牙重慶雞煲,有少少麻辣味,雞好入味而且鮮嫩,兩個人食呢個雞煲都飽咗三份一🤣🤣湯底選擇唔多,我哋揀咗胡椒蘿蔔排骨湯,覺得清清地幾啱打邊爐跟住有重頭戲龍蝦海鮮火鍋,材料包括龍蝦、扇貝、聖子、龍躉片、白鱔片、青口、蝦龍蝦啖啖肉,而且鮮甜,大大隻唔孤寒扇貝同聖子都算大隻,鮮甜而且唔韌龍躉片鮮嫩而且啖啖肉白鱔片口感爽脆,最鍾意佢快熟,好快食得😆巨型水餃王其實唔算好巨型,不過餡料豐富,有木耳增加口感,蝦肉新鮮特級安格斯肥牛,超好味,牛味香濃,肥瘦適中,略嫌得一碟太少😌蝦滑爽口彈牙魚皮同響鈴超香脆飲品喺出面攞,我要左自家製竹蔗茅根,好清潤
雜錦刺身:蝦同帆立貝特別鮮甜,鮑魚爽口彈牙
重慶 雞煲,有少少麻辣味,雞好入味而且鮮嫩,兩個人食呢個雞煲都飽咗三份一🤣🤣
湯底選擇唔多,我哋揀咗胡椒蘿蔔排骨湯,覺得清清地幾啱打邊爐
龍蝦啖啖肉,而且鮮甜,大大隻唔孤寒
扇貝同聖子都算大隻,鮮甜而且唔韌
龍躉片鮮嫩而且啖啖肉
白鱔片口感爽脆,最鍾意佢快熟,好快食得😆
蝦滑爽口彈牙
魚皮同響鈴超香脆
飲品喺出面攞,我要左自家製竹蔗茅根,好清潤