2020-08-29 888 瀏覽
又到搵食時間黃埔嘅韓國餐選擇真心唔多所以起冇乜競爭底下揀咗依間入去得一枱客 見咁樣都想走人 但係啊媽話俾次機會佢試吓咁就落單啦 Menu選擇唔多 唔似其他韓國餐廳 又石鍋飯 又拌飯 又拉麵 又飯卷依到基本上得一款石鍋飯 冷麵 湯麵 煎餅 泡菜炒飯我就叫咗個海鮮刀切麵 媽咪要牛肉石鍋飯我地係外賣 等咗15分鐘左右好嘅係佢放得幾好 我個湯同麵分開放 返到屋企已經瀉咗 不過好彩湯個碗用保鮮紙包住 冇瀉出黎 其他野都安全但係啲盒另收咗我地$6‼️海鮮刀切麵($90)幾鐘意佢啲前菜 全部都好食薯仔甜甜地 菠菜青脆 芽菜有咬囗新鮮 泡菜唔會超鹹👍🏻份量亦好多不過個麵就唔太得....湯底ok嘅 唔似味精湯 唔鹹又有味 仲有啲瓜可惜 完全冇海鮮‼️得一隻小蝦 同勁小勁細嘅蜆同魷魚 真係失望😞啲麵其實好多 佢壓縮咗入個碗到 放入湯發大返係好多 不過唔好食 比較淋同唔煙韌 完全唔特別 同河粉都幾相似 但係厚好多👎🏻牛肉石鍋飯 ($90)媽咪食唔曬 我食埋佢 順便試味外賣就冇石鍋 所以味道上一定有差異但係反而覺得依個飯幾好食佢嘅料係同前菜差唔多 係多咗冬菇 紅蘿蔔絲 紫菜 牛肉絲🐂但係牛肉真係少到喊 而且有啲硬
又到搵食時間
黃埔嘅韓國餐選擇真心唔多
所以起冇乜競爭底下揀咗依間
入去得一枱客 見咁樣都想走人 但係啊媽話俾次機會佢試吓
依到基本上得一款石鍋飯 冷麵 湯麵 煎餅 泡菜炒飯
我就叫咗個海鮮刀切麵 媽咪要牛肉石鍋飯
我地係外賣 等咗15分鐘左右
但係啲盒另收咗我地$6‼️
海鮮刀切麵($90)
海鮮刀切麵

幾鐘意佢啲前菜 全部都好食
不過個麵就唔太得....
湯底ok嘅 唔似味精湯 唔鹹又有味 仲有啲瓜
可惜 完全冇海鮮‼️
得一隻小蝦 同勁小勁細嘅蜆同魷魚 真係失望😞

牛肉石鍋飯 ($90)
牛肉石鍋飯
🐂但係牛肉真係少到喊 而且有啲硬
其他配料就幾好食嘅
🍚個飯有少許油 似炒飯 但係啲飯都係一粒粒 乾身嘅
味道啱啱好 唔會太濃味 好快厭 同時有味
石鍋飯可以 但個麵唔得!!!
服務都幾好 應該係老闆娘黎?? 好有禮貌 有啲替佢可憐 冇乜生意咁
可能因為要維持間舖 價錢算貴 $90一個 份量一般 飯/麵多 肉超少 所以唔抵食💸
我諗試一次夠了😀
外賣自取